Guias de Juventud

Guia Jove

Un dels objectius més importants del Consell de la Joventut de València és exercir de centre d’informació juvenil i elaborar materials amb continguts útils per a la joventut de la ciutat.

En aquest apartat podreu trobar la Guia Jove. La Guia Jove consisteix en una sèrie de publicacions vinculades a diferents àmbits de la vida de les associacions juvenils i dels joves en general.

En els següents enllaços podeu descarregar-vos les diferents publicacions. Si necessiteu guies impreses, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.

Orientació laboral.

La guia juvenil d’orientació laboral que ha preparat el Consell de la Joventut de València té l’objectiu de resoldre els dubtes que et sorgisquen en el món laboral. Som conscients que aquesta guia no aborda qüestions laborals molt específiques, però no és un tema senzill. Si tenim clar que et servirà per a incorporar-te i sobreviure en el món laboral amb els coneixements bàsics sobre els teus drets com a treballador/a.

Associacionisme

En aquesta guia trobareu informació útil sobre associacionisme i participació, com per exemple, què és una associació juvenil, com crear-la o quins avantatges té estar associat; i informació sobre quina és la funció del CJV, les seues activitats i recursos, i una descripció de totes les associacions membres del que configuren el CJV.

Associacionisme i Igualtat.

Aquesta guia et donarà algunes pautes a seguir per a realitzar un primer diagnòstic en la teua associació, col·lectiu o grup de joves en matèria d’igualtat de gènere. A més dona d’algunes recomanacions, conceptes i informació que et poden ser de molta utilitat per a fer de la teua entitat o associació, un grup completament igualitari.

Habitatge

La guia jove d’habitatge pretén ser un recurs pràctic a l’hora de trobar un habitatge si estàs valorant emancipar-te. En ella trobaràs continguts que creguem et seran d’utilitat com per exemple diferents models d’habitatge perquè tries quin és el que millor s’adapta a les teues necessitats, així com algunes qüestions més complexes relacionades amb la signatura d’un contracte. Esperem que et servisca d’ajuda en la difícil decisió d’establir-te en un nou lloc, molt d’ànim!