Posted on / by / in Destacats, Noticies CJV

El Consell de la Joventut i la Federació d’Associacions Veïnals de València sumen sinergies

  • Ambdues plataformes acorden col·laborar estretament en defensa de les polítiques de participació ciutadana, habitatge i oci

El Consell de la Joventut de València (CJV) i la Federació d’Associacions Veïnals de la ciutat (FAAVV) van mantindre el darrer dijous una reunió institucional per a compartir opinions sobre el nou cicle polític valencià, després de les eleccions municipals del passat mes de maig, i plantejar accions conjuntes en defensa de les polítiques de participació, habitatge i oci.

Per part de la plataforma juvenil, van manifestar en primer lloc la seua preocupació per l’augment desproporcionat dels preus del lloguer en els últims anys a la ciutat de València, on només 1 de cada 10 joves té la capacitat d’emancipar-se, no abans dels 30 anys. Referent a això, des del CJV van expressar el seu suport a la regulació de preus, la limitació dels apartaments turístics i l’ampliació del parc públic d’habitatge com a mesures urgents.

D’altra banda, el Consell de la Joventut va compartir amb la FAAVV l’interés a dotar de major recursos i visibilitat a les Juntes municipals de Districte, per a convertir-los en autèntics espais de trobada i deliberació de les accions polítiques a peu de barri, comptant amb l’opinió i consens del teixit associatiu i veïnal. A més, van reflexionar també sobre la iniciativa de pressupostos participatius DecidimVLC, per a fer-la més comunitària i participativa.

Finalment, ambdues plataformes van acordar continuar treballant conjuntament per a impulsar iniciatives d’interés compartit, així com el foment de l’associacionisme i la millora de l’atenció a les necessitats del conjunt d’entitats de la ciutat.

 

Tags: