Posted on / by / in Destacats, Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València crea un espai de trobada entre dones joves associades

• La plataforma d’associacions juvenils inicia una sèrie de trobades no mixtes per a reflexionar sobre igualtat de gènere

Sota el lema “café associatiu de dones joves”, la plataforma del Consell de la Joventut de València (CJV) va reunir dimarts passat una dotzena de dones joves en una trobada informal, no mixta i de diàleg entre joves militants o participants del teixit associatiu de la ciutat, per a reflexionar sobre la igualtat de gènere en el si de les entitats juvenils valencianes.

El local Hoku, en el cor del barri de Ruzafa, va ser l’escenari on el CJV va congregar a aquest grup de xiques, pertanyents a col·lectius tan variats com el Moviment Escolta de València, l’associació Dons Joves i Feministes del País Valencià, Aposta Jove UGT-PV o YMCA València, a més d’altres organitzacions juvenils polítiques, estudiantils o d’oci i temps lliure, totes elles compromeses amb la igualtat i la no discriminació de les dones.

Al llarg de dues hores, una jove tècnica d’igualtat de Espai Calandra va ser l’encarregada de dinamitzar aquesta activitat, a través d’un diàleg participatiu, en el qual totes les assistents van poder compartir les seues opinions i punts de vista sobre qüestions com l’existència o necessitat de disposar un protocol d’igualtat en les entitats juvenils, estils de lideratge, falta de dones en llocs de responsabilitat, o la prevenció de la violència masclista i sexual, entre altres.

D’aquesta manera, el Consell de la Joventut va inaugurar aquest tipus de trobades que desitgen continuar repetint al llarg del temps, ampliant el nombre d’assistents i del qual desitgen extraure conclusions útils per a promoure la igualtat i no discriminació de la dona en el món associatiu juvenil, fent-lo més inclusiu, divers i segur per a qualsevol jove de València.

Aquesta activitat ha sigut finançada gràcies a una subvenció de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, així com de les Regidories de Joventut i Igualtat de l’Ajuntament de València.

Tags: