Posted on / by / in Destacats, Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València demana solucions valentes per a frenar el problema de l’habitatge

  • Més de 20 col·lectius es van donar cita en la 27é Fira d’Associacions Juveni
  • ls de València
  • Reivindiquen unitat política per a garantir el dret constitucional a un habitatge digne per a la gent jove

El Consell de la Joventut de València (CJV) va celebrar aquest dissabte en la plaça de l’Ajuntament la 27é edició de la Fira d’Associacions Juvenils de la ciutat, un esdeveniment multitudinari a l’aire lliure que enguany va congregar a més d’una vintena entitats i col·lectius juvenils que formen part d’aquesta plataforma.

Amb el lema “Surrealista”, el Consell de la Joventut va voler posar el focus aquest 2023 en el disparat augment dels preus del lloguer a la ciutat, més d’un 16% de mitjana en 2022, així com les dificultats estructurals que les persones joves es troben a l’hora d’emancipar-se, amb una taxa que a penes supera el 10% i una edat mitjana que supera els 30 anys d’edat, de les més altes d’Europa, segons dades de l’Observatori d’Emancipació del Consell Valencià de la Joventut (CVJ).

És per això que la presidenta del CJV, Ana Mª Sánchez, va fer una crida a la unitat política per a posar en marxa accions “valentes” que garantisquen el dret constitucional de la gent jove a un habitatge digne, “sense que hàgem de destinar el 80% del salari al pagament d’un lloguer, emigrar fora de la nostra ciutat, pluriocupar-nos o suportar prejudicis adultocentristes que ens discriminen per ser joves”.

En aquest sentit, durant l’esdeveniment es van celebrar diferents activitats entre les quals es va poder analitzar en profunditat el problema de l’emancipació juvenil amb Andrea G. Herny, presidenta del Consell de la Joventut d’Espanya, així com un diàleg obert sobre aquesta i altres qüestions amb la recentment estrenada regidora de Família, Joventut i Infància de l’Ajuntament de València, Rocío Gil, o l’actuació del jove còmic @CabraFotuda.

La inauguració institucional també va comptar amb paraules de suport dels grups polítics del PSPV-PSOE, amb la regidora Nuria Llopis com a representant, així com del grup Compromís, amb la regidora Lucía Beamud.

Aquesta activitat forma part del projecte “Associacionisme en xarxa” i està finançada per fons de la Regidoria de Joventut i Participació i Acció Veïnal de l’Ajuntament de València i de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i l’IVAJ – Generalitat Valenciana.

Tags: