Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València dona la benvinguda a l’estiu advocant per un canvi de cultura ambiental

  • Organitzen una xerrada oberta amb l’ambientòleg i escriptor valencià Andreu Escrivà sobre la crisi climàtica a València

Aquesta setmana comença una nova estació estiuenca que s’espera de nou sufocant, amb temperatures extremes, sequeres i conseqüències preocupants per a la salut, amb un elevat risc d’incendis i colps de calor que ens recorden la crisi climàtica que assola el planeta, especialment a les regions mediterrànies com la valenciana.

És per això que el Consell de la Joventut de València (CJV) va organitzar aquest dimarts un diàleg obert amb l’ambientòleg i escriptor valencià Andreu Escrivà, a més de divulgador científic en diversos mitjans de comunicació que dedica els seus esforços a la sensibilització ciutadana i combatre el negacionisme, a favor d’un canvi cultural i d’hàbits que aconseguisquen revertir o, almenys, pal·liar els efectes dels gasos d’efecte d’hivernacle per a la supervivència de la vida a la Terra.

En un format distés que va acollir el local Cruz del Sud Shambala de la zona Cedre de València, una vintena de joves es van acostar per a escoltar les reflexions d’Escrivà sobre conceptes que han anat sorgint en els últims anys sobre la qüestió ambiental, com són la sostenibilitat i les seues polèmiques, negacionisme, la neutralitat climàtica o el decreixement.

En la seua opinió, l’autor de llibres com “I ara jo què faig?” o “Contra la sostenibilitat”, va defensar la importància del compromís polític mediambiental amb “decisions valentes” i “altes dosis de pedagogia ciutadana”, ja que en multitud de contextos “s’ha demostrat que canviar hàbits i protegir ecosistemes és possible”, va recordar. D’altra banda, Escrivà va advocar per nous escenaris en el que la ciutadania puga gaudir de major temps de qualitat per al seu desenvolupament personal.

Finalment, Andreu Escrivà va posar en valor el paper d’associacions civils i de la joventut per a animar-los a liderar el canvi cultural necessari que transforme València cap a un model menys contaminant, amb exemples d’ecologia urbana com a ciutat 15 minuts, conversió en zona de vianants, súper illes, transporte públic i energies netes que reduïsquen la petjada de carboni i la facen més habitable.

Tags: