Posted on / by / in Noticies CJV

Mª José Catalá (PPCV) recull les propostes del Consell de la Joventut de València

  • La candidata a l’alcaldia de València pel Partit Popular destaca l’accés a l’habitatge com el principal problema de la gent jove

La candidata del PP a l’alcaldia de València i líder de l’oposició a la ciutat, Mª José Catalá, va protagonitzar dimarts passat la tercera de les trobades que el Consell de la Joventut de València (CJV) continua desenvolupant entre joves de diferents associacions amb les principals candidatures polítiques en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, per presentar el Manifest Jove de la plataforma.

Catalá va esbossar els que al seu judici són els principals reptes als quals la ciutat de València haurà d’enfrontar-se en els pròxims anys, el repte de la sostenibilitat mediambiental, el repte de l’habitatge, el repte de l’envelliment poblacional i el repte de la projecció del capital humà valencià, enfront del que va considerar una “falta de gestió i d’ambició” per part de l’actual Govern municipal de coalició.

Preguntada per les seues propostes en matèria educativa, maternitat, emprenedoria o medi ambient, la candidata del PP va aprofitar per a explicar les principals idees del seu programa per a València. En aquest sentit, la construcció de 1.800 habitatges públics i triplicar les ajudes a l’habitatge per a joves, instal·lar pàrquings dissuasius als afores de la ciutat i augmentar les zones verdes, aprovar una nova beca juvenil per a estudiar a l’estranger, o garantir l’escolarització gratuïta de 0 a 3 anys, van ser algunes de les seues idees destacades.

D’altra banda, rebaixar els impostos municipals a les famílies nombroses o monoparentals, augmentar els horaris nocturns de l’EMT, consolidar les ajudes a l’emprenedoria juvenil o modernitzar els centres municipals de joventut, van ser unes altres de les propostes que la Catalá va defensar davant el CJV.

Finalment, Catalá va reconéixer el treball que el Consell de la Joventut realitza per la visibilització dels problemes i necessitats de la gent jove i es va comprometre a comptar amb la plataforma per a la posada en marxa de polítiques de joventut, més enllà del període de campanya electoral.

Tags: