Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València publica un informe sobre les tendències d’oci de la joventut

  • Destaquen l’ús de pantalles i la falta de recursos per a poder gaudir d’altres alternatives d’oci

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha fet públic aquesta setmana les conclusions d’un informe sobre les tendències d’oci i temps lliure en les persones joves de la ciutat, especialment de la comunitat LGTBI, amb l’objectiu de conéixer aquesta realitat i plantejar propostes de millora des de l’àmbit municipal.

Entre els resultats més significatius, la plataforma juvenil destaca que eixir amb amistats o escoltar música continuen sent les principals activitats que les persones joves realitzen per a divertir-se, no obstant això, assenyalen que l’ús de xarxes socials ja supera a la pràctica esportiva com a alternativa d’oci, que dos de cada deu joves sempre prefereixen quedar-se a casa en el seu temps lliure, o que viatjar és l’alternativa desitjada menys satisfeta.

>> INFORME SOBRE L’OCI JUVENIL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA 2023 <<

I és que, a pesar que la majoria consideren que el seu oci els satisfà, des del CJV indiquen que un alt nombre de joves lamenten la falta de recursos, tant econòmics com informatius, com de temps, per a poder diversificar les seues alternatives d’oci, limitant les seues opcions a les menys costoses o, directament, gratuïtes.

D’altra banda, a pesar que una gran majoria de joves considera València una ciutat segura per al col·lectiu LGTBI, l’oci nocturn continua sent insegur per a un alt percentatge, denunciant episodis de violència que, sobretot, associen a un abús de drogues, al masclisme i a la falta d’educació en valors. En aquest sentit, moltes persones LGTBI reconeixen reprimir el seu comportament en uns certs contextos, i es reconeix a les persones trans com el col·lectiu més discriminat.

Aquest estudi, elaborat a partir de més de 200 enquestes anònimes recollides a través d’Internet i a peu de carrer, ha sigut possible gràcies a una subvenció de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de València per a associacions i entitats sense ànim de lucre, per a desenvolupar projectes amb l’objectiu de promoure la igualtat de les persones LGTBI.

Tags: