Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València enalteix els beneficis d’associar-se el Dia europeu de la Informació Juvenil

  • La plataforma destaca l’accés a espais, finançament, visibilitzar un projecte o el desenvolupament personal com a avantatges de l’associacionisme per a les persones joves

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha posat en valor el Dia Europeu de la Informació Juvenil els beneficis que l’associacionisme ofereix a les persones joves, com són l’accés a espais o vies de finançament, el desenvolupament personal, la visibilitat d’un projecte o la pertinença als consells de la joventut, entre altres.

“Creiem que associar-se és la millor manera que tenen les persones joves en Democràcia per a fer valdre els seus drets, però també per a beneficiar-se de tan bo com els pot aportar”, ha explicat la presidenta del CJV, Ana Mª Zahonero, per a qui formar part d’un col·lectiu juvenil “et canvia la vida i, sobretot, et fa créixer com a persona”.

I és que associar-se a una entitat juvenil o fundar una pròpia, assenyala Sánchez, permet a les persones joves implicar-se en projectes col·lectius on dur a terme iniciatives, accions i formar-se en habilitats com el treball en equip, l’oratòria o l’organització de campanyes i activitats, habilitats útils per a l’acompliment social o laboral que només s’adquireixen amb l’experiència del voluntariat o l’activisme comunitari.

La presidenta del CJV ha anunciat que utilitzaran aquest missatge per a traslladar-lo a la joventut valenciana, sobretot en aquells esdeveniments que tinguen lloc a la ciutat i als quals el Consell de la Joventut assisteix com a plataforma convidada, per a donar-li continuïtat i fomentar que cada vegada més persones joves facen el pas de formar part d’una organització que millor represente els seus interessos i inquietuds.

Cada 17 d’abril, les persones joves i els Serveis d’Informació Juvenil de tota Europa celebren el Dia Europeu de la Informació Juvenil, declarat en 1983 per l’Agència Europea de la Informació i l’Assessorament Juvenil (Eryica) i l’Institut de la Joventut d’Espanya (Injuve).

Tags: