Posted on / by / in Noticies CJV

“Els valors de l’esport són incompatibles amb l’LGTBIfòbia”, Blanca Silvestre.

  •  El CJV llança un missatge de suport als i les esportistes LGTBI davant la discriminació i la por
  • Celebren que València serà la seu dels XII Gay Games en 2026

“Els valors de l’esport d’integració, respecte i tolerància són incompatibles amb la LGTBIfòbia”, és la defensa rotunda que la vicepresidenta del Consell de la Joventut de València (CJV) Blanca Silvestre, ha fet aquest diumenge pel Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l’Esport, una data per recordar la invisibilitat i discriminació que aquest col·lectiu encara pateix en aquest àmbit.

Es per això que des del CJV han publicat en les seues xarxes socials un missatge suport a les persones joves LGTBI que practiquen alguna modalitat esportiva, mitjançant una imatge que juga amb les inicials de la paraula esport, convertint-les en l’acrònim “d’educació, suport, prevenció, oportunitats i tolerància”, paraules de solidaritat acompanyades d’un una breu explicació sobre els obstacles als qual s’enfronta el col·lectiu i les seues possibles solucions.

“Cal educar moltíssim en desmuntar els prejudicis heteronormatius, però també posar en marxa mesures preventives que tenim a l’abast per garantir un esport segur i inclusiu per a tothom, com ara lleis o protocols davant els discursos d’odi o discriminacions de qualsevol tipus”, reclama Silvestre, la qual ha assenyalat també la importància de que cada vegada més atletes de primer nivell LGTBI “isquen de l’armari” i ho facen “sense por i amb orgull”.

D’altra banda, la Vicepresidenta del CJV ha recordat que “malgrat ser una societat cada vegada més oberta i inclusiva, no podem oblidar la persecució i repressió de les persones LGTBI arreu del món, on en ple segle XXI se les segueix empresonant o assassinant pel simple fer d’estimar i ser qui són”.

Finalment, des del CJV es feliciten que la ciutat de València celebre en 2026 la convocatòria dels XII Gay Games, un esdeveniment multiesportiu que es realitza cada quatre anys, similar als Jocs Olímpics, i que suposa el reconeixement al treball de sensibilització i promoció dels drets LGTBI per part de la societat valenciana.

 

Tags: