Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València aprofita Sant Valentí per parlar sobre necessitats afectiu-sexuals.

  • Organitzen un taller participatiu amb l’associació Dessex per reflexionar sobre els mites de l’amor i la responsabilitat afectiva a l’hora de relacionar-nos sentimentalment

El Consell de la Joventut de València (CJV) va aprofitar el darrer 14 de febrer, Dia europeu de la Salut Sexual o més conegut com “Sant Valentí”, per impartir un taller gratuït amb l’entitat Dessex sobre les necessitats afectiu-sexuals que tothom tenim, persones emparellades o fadrines, i que massa sovint desconeguem, especialment les persones joves o del col·lectiu LGTBI.

Una desena de joves van participar en aquesta activitat a la seu del CJV, generant-se un diàleg obert i profitós on es van poder expressar diferents opinions i experiències sobre, entre altres, la mancança d’aquest tipus de continguts no formals al sistema educatiu, els mites de l’amor romàntic, la diferència entre afecte i sexe, o la importància d’atendre la responsabilitat afectiva en totes les nostres relacions.

D’altra banda, es va dedicar un bloc al col·lectiu LGTBI, cada vegada més visible i normalitzat, però amb encara molts obstacles i falta d’informació especialitzada als centres educatius sobre la seua sexualitat i afectivitat, evidenciant-se una manca d’una perspectiva realment diversa i inclusiva que ignora les necessitats específiques del col·lectiu.

Per a la presidenta de la plataforma juvenil, Ana Mª Sánchez, aquesta activitat representa cada any “l’oportunitat de poder desmuntar tabús i informar a les persones joves dels seus drets sexuals i afectius”, una assignatura pendent a l’ensenyament reglat que, recorda Sánchez, des del CJV continuaran reivindicant per seguir construint una societat més inclusiva i unes relacions més sanes.

Tags: