Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reivindica un oci inclusiu i segur per a les dones.

  • Organitzen una “nit d’oci feminista” en vespres del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
  • Animen a la joventut a “no callar” davant qualsevol violència verbal o física contra les dones

El Consell de la Joventut de València (CJV) vol animar a totes les persones joves a “no callar” davant qualsevol agressió o violència contra les dones. Així ho van manifestar aquest dimecres en una “nit d’oci feminista” on van reivindicar, al costat de diferents dones joves, espais festius segurs i lliures de masclisme, una problemàtica que ve repetint-se en diferents contextos d’entreteniment i oci nocturn com les del passat estiu, quan una ona de burxades i casos de submissió química va fer saltar les alarmes en tot el país.

És per això que des de la plataforma juvenil de la ciutat van voler comptar per a a aquest esdeveniment amb la còmica valenciana Mir.Blacksmith, per a abordar aquesta problemàtica des d’un punt de vista humorístic i pedagògic, a més de comptar amb la participació de diferents col·lectius feministes, com a Dones Joves i Feministes del País Valencià, l’artista Julia Caro o la directora de l’Institut Valencià de les Dones, María Such, en una taula redona sobre oci inclusiu íntegrament amb dones.

D’aquesta manera, el CJV ha volgut visibilitzar diferents experiències de dones joves que han hagut de viure en diferents contextos d’oci, no sols nocturn o festiu, sinó també en l’àmbit de la cultura, subratllant la importància no sols d’escoltar i acompanyar a les víctimes de violència masclista, sinó també insistir en la necessitat de reforçar l’educació en igualtat, la formació en perspectiva de gènere en l’administració i les campanyes dirigides al públic masculí, aliat necessari per a eradicar tot tipus de discriminació contra les dones.

Tags: