Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reforça el seu compromís amb el foment del valencià.

• Un curs de preparació del títol oficial C2, la II edició del seu certamen de microrelats o un sorteig de llibres en valencià són algunes de les iniciatives recentment realitzades

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha tancat un mes d’octubre ple d’iniciatives a favor del foment del valencià entre les persones joves de la ciutat. Parlem del curs en línia de preparació de les proves oficials del títol C2 de valencià, del qual s’han beneficiat 60 persones, la celebració de l’II certamen de microrelats en valencià “Imagina una Joventut”, o el sorteig en línia d’un pack de llibres escrits en la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana.

Per a la Presidenta del CJV, Ana Mª Sánchez, aquestes activitats responen al compromís de la plataforma d’entitats juvenils de la ciutat amb el foment de la cultura i llengua valencianes, en aquest cas a través de la lectura, escriptura i facilitant a les persones joves de València recursos formatius gratuïts per a poder obtindre un títol oficial de l’idioma.

En aquest sentit, 60 joves de la ciutat han pogut formar-se de manera telemàtica i gratuïtament per a preparar les proves oficials del títol oficial de valencià C2 de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). A més, Olga Novillo va resultar aquest dilluns la guanyadora de l’II certamen de microrelats en valencià “Imagina una Joventut” amb la seua obra “Perdre trens” i amb un premi de 100€ per a invertir en la llibreria “La traca” del barri de Benimaclet.

Finalment, més de 300 persones van participar en la xarxa social Instagram en un sorteig de 12 llibres en valencià, de diferents temàtiques i gèneres, tots ells adquirits en llibreries de barri de la ciutat, resultant com a guanyadora Irene Luján.

Totes aquestes accions han sigut finançades gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per al foment del valencià per als institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per als persones jurídiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l’àmbit social.

Tags: