Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reclama la gratuïtat de l’EMT i ValenBisi per a joves

  • La plataforma d’associacions juvenils considera “incoherent” no estendre l’anunci de la Generalitat al transport de València
  • Assenyalen que les persones joves són les que més depenen del transport públic per a desplaçar-se per la ciutat

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha reclamat aquest dimarts estendre la gratuïtat del transport públic per a menors de 30 anys, anunciada fa escassos dies pel President de la Generalitat, Ximo Puig, a tots els mitjans de competència municipal, l’EMT i Valenbisi. Així ho ha manifestat la presidenta de la plataforma d’associacions juvenils de la ciutat, Ana Mª Sánchez, davant els dubtes que existeixen sobre aquesta possibilitat per part del Govern local.

“Moltes persones joves depenem del transport públic diàriament per a desplaçar-nos per la ciutat, estudiar o treballar, especialment les menors d’edat”, recorda Sánchez, que assenyala com a “incoherent” que una persona jove puga moure’s amb metro de manera gratuïta durant els pròxims mesos, però no amb autobús o quan utilitza una bicicleta pública de Valenbisi.

En aquest sentit, la presidenta del CJV ha demanat “claredat” als partits que governen l’Ajuntament de València sobre aquesta mesura i els ha recordat que la joventut “ho tenim més difícil per a fer front a la pujada de preus, ja que una gran part no té una font fixa d’ingressos i arrosseguem, en major mesura, condicions laborals precàries”, ha lamentat.

Finalment, des del Consell de la Joventut creuen important aquesta mesura per a fomentar l’ús del transport públic en les persones joves i afavorir així una mobilitat més sostenible, neta i saludable en l’actual context de crisi climàtica, a més de ser una “picada d’ullet política” a una generació que necessita tornar a confiar en els seus representants públics.

Tags: