Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València crida a protegir el patrimoni de l’Albufera de la crisi climàtica

  • Una trentena de joves d’Europa van compartir una setmana de convivència i formació mediambiental en un projecte europeu
  • Creuen necessari conscienciar a tota la societat de la importància de frenar l’avanç del Canvi Climàtic

El Consell de la Joventut de València (CJV) va acollir la setmana passada a un grup de joves de diferents nacionalitats europees per a desenvolupar el projecte “Less Use, more Re-use”, una iniciativa de la plataforma juvenil finançada per la Unió Europea (Erasmus Plus KA1) dedicada a la conscienciació i protecció mediambiental, duta a terme al parc natural de l’Albufera gràcies a les instal·lacions de l’alberg públic del Saler, propietat de l’Ajuntament de la ciutat.

Una trentena de joves procedents del Regne Unit, Bulgària, Itàlia, Dinamarca, República Txeca i Espanya van conviure durant una setmana en plena naturalesa per a conéixer de primera mà el patrimoni natural valencià, els riscos mediambientals als quals s’enfronta i les conseqüències que l’abús de plàstics, combustibles fòssils i Canvi Climàtic estan impactant en la conservació i futur immediat d’aquests ecosistemes.

D’aquesta manera, es van realitzar diferents activitats com a xarrades, tallers, excursions i grups de treball per a compartir experiències d’iniciatives mediambientals, impulsades per col·lectius, empreses o governs internacionals que poder replicar en altres territoris. En aquest sentit, el projecte del CJV es va focalitzar en la reducció i reutilització de plàstics en l’ús quotidià, no sols a través del reciclatge sinó també prenent consciència de l’abús d’aquest material en sectors com l’alimentació, higiene o neteja, responsables en gran manera dels anomenats “microplàstics”.

Finalment, des del Consell de la Joventut destaquen la importància d’aquesta mena de trobades juvenils, paralitzades des de 2020 a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19, per a fomentar els valors europeistes de la cooperació, tolerància, diversitat i solidaritat entre diferents cultures i pobles amb inquietuds i interessos comuns.

Tags: