Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València celebra el seu particular “Debat de l’estat de la Joventut”.

  • Creuen necessari que la política tinga una visió jove per a fer-la més atractiva i útil
  • Quatre representants joves dels partits democràtics de l’Ajuntament van participar en la trobada

Quatre joves representants dels partits democràtics de l’Ajuntament de València van participar aquest dimarts, a l’Sporting Club Russafa, en una nova edició del Debat de l’estat de la Joventut, una rèplica organitzada pel Consell de la Joventut de València (CJV) del debat de política general que anualment celebren el Congrés, Les Corts i el consistori municipal.

Tal com va expressar la Presidenta del CJV, Ana Mª Sánchez, aquesta iniciativa pretén servir per a “traure a la política dels seus espais tradicionals per a acostar-la allà on estan les persones joves”. A més, la jove va destacar la necessitat que la política tinga una “visió jove”, tot i representar al 12% de la població, i va recordar que la joventut “ens enfrontem a problemes no sols del present, sinó també del futur”.

En el debat, retransmés en internet i moderat per Alejandro Comes de Beers&Politics València, es van poder escoltar diferents diagnòstics de la situació general de les persones joves de la ciutat, com la dificultat d’accés a l’habitatge, l’alta taxa de temporalitat, la desocupació juvenil, els problemes de salut mental o la necessitat de reformar el sistema productiu per a fer front a la revolució tecnològica, entre altres.

D’altra banda, els diferents representants de Compromís, PSPV-PSOE, Ciutadans i PPCV, van poder explicar, des de diferents punts de vista ideològics, les seues receptes polítiques per a donar resposta a les necessitats i incertesa de les persones joves, així com respondre a preguntes del públic allí present.

Lucía Beamud, de Compromís; Borja Sanjuán, del PSPV-PSOE; Rocío Gil, de Ciudadanos; i Alberto Armero, del PPCV, van ser de nou els participants d’aquest debat que ja s’ha convertit en cita obligatòria del Consell de la Joventut de València.

Tags: