Posted on / by / in Noticies CJV

La Salut Mental protagonitza la XXVI Fira d’Associacions Juvenils de València

  • La plaça de l’Ajuntament acollirà el pròxim 10 de setembre el multitudinari esdeveniment, obert al públic i dedicat a la salut mental de les persones joves
  • “Trenquem el tabú” és el lema triat pel CJV per a aquest 2022

El Consell de la Joventut de València (CJV) celebrarà dissabte que ve 10 de setembre la 26é edició de la Fira d’Associacions Juvenils de València, un esdeveniment multitudinari i obert al públic que congrega cada any a desenes de col·lectius per a promoure la participació, voluntariat i l’activisme de les persones joves en la vida social de la ciutat.

La temàtica per a aquest 2022 sobre la qual girarà aquesta fira serà la salut mental de les persones joves, un assumpte que preocupa cada vegada més a aquest col·lectiu i que volen visibilitzar per a “trencar el tabú” que envolta a l’estigma de necessitar ajuda, expressar inseguretats o estar en tractament psicològic, especialment després de la pandèmia de la COVID-19, les seqüeles psicològiques de la qual perduren encara en gran part de la societat.

Segons ha explicat la presidenta del CJV, Ana Mª Sánchez, aquesta serà la primera vegada en tres anys que les associacions juvenils poden reunir-se en aquesta tradicional fira “amb total normalitat”, per la qual cosa ha animat a la joventut valenciana a acostar-se a aquest esdeveniment gratuït, visitar els diferents espais i gaudir de l’ambient festiu de concerts, xarrades i dinàmiques de grup que es duran a terme.

INSCRIU LA TEUA ENTITAT JUVENIL I PARTICIPA!

A més, Sánchez ha assenyalat la importància de “promoure iniciatives que tinguen com a protagonistes a la joventut” i que “visibilitzen les seues problemàtiques de cara a l’opinió pública”, així com afavorir el “associacionisme democràtic” de les persones joves per a enfortir així els seus vincles socials i la seua implicació en els assumptes públics que els afecten.

A l’esdeveniment han sigut convidats els partits democràtics de l’Ajuntament de València, entitats promotores de la salut mental i el Consell Valencià de la Joventut.

Tags: