Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València li fa un “puja ací dalt” als prejudicis bisexuals

  • Llancen una campanya en xarxes socials pel Dia de la Visibilitat Bisexual
  • Rebutgen els estereotips que neguen al col·lectiu bisexual o el titllen de promiscu o reprimit

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha llançat aquest divendres 23 de setembre, Dia internacional de la Visibilitat Bisexual, la campanya La bisexualitat EXISTEIX”, a través de les seues xarxes socials, amb l’objectiu de desmuntar els falsos estereotips que discriminen aquest col·lectiu, ratllat en massa ocasions de promiscu, infidel o, fins i tot, negant directament la seua existència.

Per a això, la plataforma d’entitats juvenils de la ciutat de València ha publicat un parell de vídeos en els quals dos joves, home i dona, responen fent un “puja ací dalt i balla” a diferents frases que les persones bisexuals solen escoltar al llarg de la seua vida, com “només és una fase”, “el teu és vici” o “eres un gai reprimit”, subratllant la idea que la bisexualitat és una orientació sexual més, legítima i que mereix el mateix respecte que la resta.

I és que el col·lectiu bisexual pateix prejudicis també dins de la comunitat LGTBI, conseqüència d’una “falta quasi total d’educació afectiu-sexual real i integral a les aules i en tots els àmbits”, assenyala la presidenta del CJV, Ana Mª Sánchez, qui a més recorda que “especialment els homes bisexuals temen mostrar-se com són, per no complir amb el rol masculí que se’ls assigna”.

Sánchez insisteix, per tant, en la necessitat de “visibilitzar a les persones bisexuals i normalitzar la diversitat de maneres d’estimar i relacionar-se, desmitificar i promoure els seus drets”, per a contribuir així a la conquesta de nous drets i “espais sense odi en una societat lliure i democràtica”.

Tags: