Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València crida a combatre el discurs d’odi islamòfob

  • Proposen al costat de l’Associació de Joves Musulmans mesures per a eliminar la “islamofòbia institucional”
  • Advoquen per una educació inclusiva que desmitifique prejudicis i falsos estereotips sobre el col·lectiu musulmà

El Consell de la Joventut de València (CJV) i l’Associació de Joves Musulmans de València (AJMV) llançaran aquest dimecres a través de les seues xarxes socials una acció conjunta per a denunciar els discursos d’odi contra el col·lectiu musulmà que es donen especialment en contextos digitals, aprofitant la celebració del Dia Europeu contra la Islamofòbia.

La plataforma d’entitats juvenils se suma així a un moviment europeu que advoca per impulsar espais de convivència, respecte i lliures de prejudicis, com per exemple escoles més inclusives i multiculturals, o protocols específics islamòfobs, com a fórmules d’èxit per a previndre la reproducció d’estereotips i accions discriminatòries que afecten a tots els àmbits de la vida de les persones que professen la fe musulmana.

En aquest sentit, des del CJV creuen necessari promoure la normalització de la diversitat religiosa i multicultural, així com continuar denunciant qualsevol acte de violència verbal o física que patisca aquest col·lectiu, a més de donar suport a la visibilitat que joves activistes musulmans i creadors de contingut realitzen a través d’Internet.

Finalment, el Consell de la Joventut advoca per l’associacionisme i la participació política de la joventut musulmana, amb l’objectiu d’afavorir el seu apoderament democràtic, visibilitat i capacitat de decisió en els assumptes públics que els afecten.

Tags: