Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València se suma a l’Estratègia de la UE per a la Joventut

Amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, el Consell de la Joventut de València (CJV) se suma a l’estratègia de la UE i anima a participar en la democràcia i en la societat als i les joves.

L’estratègia europea per a la joventut gira entorn de quatre principals objectius: renovar les perspectives per als joves, donar-los suport en la formació, donar a conéixer i promoure els diferents recursos amb els quals compten i integrar la política de la joventut en els àmbits polítics pertinents a la UE. D’aquesta manera, la institució pretén posar en valor el seu paper i millorar la seua situació. La presidenta del CJV, Ana María Sánchez Zahonero, assegura: “La joventut té una labor clau per a la democràcia. Som uns dels principals agents de canvi, som el futur i el present”.

Aquest pla estratègic, secundat pel Consell de la Joventut de València, proposa fer front a alguns dels principals reptes als quals s’enfronta la joventut i la UE com: la transició ecològica, aconseguir una ocupació de qualitat o la salut mental. Per a aconseguir-ho, la UE ha establit 11 metes dins del seu pla d’acció. Entre elles es troben: connectar la UE amb els joves, aconseguir societats inclusives, aconseguir una Europa verda i sostenible o impulsar programes europeus i organitzacions juvenils.

Després de dos anys marcats per les conseqüències de la crisi sanitària, la UE impulsa aquestes accions per a aconseguir millorar la situació de la joventut. Des del Consell de la Joventut de València s’uneixen a aquesta mena d’iniciatives amb l’objectiu que els i les joves participem en la vida pública i millorem la nostra qualitat de vida.

Tags: