Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València oferta un nou curs gratuït del títol C2 de valencià

  • Oferten un total de 60 places per a joves de la ciutat menors de 31 anys per a preparar les proves oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV)
  • Reivindiquen una major oferta pública d’aquest tipus de cursos davant l’augment de la demanda

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha tret aquesta setmana la convocatòria d’un nou curs online intensiu de preparació de les proves oficials del títol C2 (superior) de valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) que tindran lloc el pròxim mes d’octubre.

El curs, de 48 hores de duració i dividit en dos grups en horari de vesprades des de finals d’agost fins al mes d’octubre, compta amb un total de 60 places per a persones menors de 31 anys, gratuïtes amb la condició d’assistir, almenys, al 80% de les classes i entregar regularment les tasques assignades. Cada estudiant haurà d’aportar una fiança de 50€ a l’inici del curs que se li retornarà de complir-se aquesta condició.

INSCRIPCIO AL CURS (fins el 15 d’agost)

El motiu d’aquest requisit és la gran demanda d’aquest tipus de formacions per part de la població jove, doncs obtindre la titulació oficial de valencià és en molts casos indispensable per a optar a determinats llocs de treball, oposicions o estudis universitaris, per la qual cosa és la millor forma de garantir l’aprofitament d’aquesta oportunitat formativa, asseguren des de la plataforma d’associacions juvenils.

En aquest sentit, des del CJV insisteixen en la necessitat que les administracions públiques augmenten l’oferta pública de cursos de valencià perquè més gent, especialment amb menys recursos, puguen adquirir els coneixements necessaris per a dominar aquesta llengua que, recorden, és cooficial en tot el territori valencià i senya d’identitat.

Aquesta iniciativa ha sigut finançada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat per al foment del valencià per a les institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del multilingüisme en l’àmbit social.

Tags: