Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut empodera a la Cort de la Fallera Major de València com a “ambaixadores de la igualtat”

  • Imparteixen un taller participatiu sobre igualtat de gènere a la Fallera Major de València 2022, Carmen Martín, i la seua Cort d’Honor
  • Recuperen una iniciativa pionera impulsada en 2018 i 2019 amb les falleres majors Marina Civera i Consuelo Llobell

El Consell de la Joventut de València (CJV) va recuperar aquest dijous en l’Sporting Club de Russafa la iniciativa “Ambaixadores per la Igualtat”, una trobada reflexiva i formativa amb la Cort d’Honor de la Fallera Major de València 2022, Carmen Martín, per a “empoderar-les com a dones joves per a promoure canvis cap a unes falles més inclusives i igualitàries”, segons va explicar la recentment estrenada presidenta del CJV, Ana Mª Sánchez.

Segons Sánchez, les Fallera Major de València i la seua Cort són “les vertaderes ambaixadores de la festa i les qui millor representen el seu canvi generacional”. En aquest sentit, l’equip d’Espai Calandra van ser les encarregades d’impartir un taller participatiu sobre l’evolució del paper de la dona en la festa fallera i la necessitat de normalitzar espais d’igualtat en aquest àmbit.

Un exemple d’això és el canvi de sensibilitat a l’hora de representar figures femenines en els monuments fallers, lliure d’estereotips masclistes, o l’augment de dones presidentes de comissions de falla, pirotècniques o artistes falleres, espais tradicionalment masculinitzats, en els quals la presència de dones cada vegada és més habitual i normalitzada, no sense encara algunes resistències i prejudicis.

Les falleres de la Cort van poder compartir en un espai no mixt les seues opinions i experiències dins i fora de la festa, assenyalant l’evolució progressiva del paper de la dona respecte a generacions passades i la importància de continuar avançant cap a unes Falles on “cada xiqueta i jove siga el que vulga ser”.

Per part seua, la Regidora de Joventut de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, va assistir a aquesta trobada per a mostrar el seu suport a la iniciativa del CJV i la Junta Central Fallera, destacant la importància que la festa més important de València siga també “un reflex de la ciutat oberta, diversa i compromesa amb la igualtat que totes i tots desitgem”.

Tags: