Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València promou l’associacionisme per a millorar l’ocupabilitat dels joves

  • Habilitats socials, gestió d’equips i projectes, digitalització i oratòria es valoren cada vegada més en l’àmbit laboral
  • El 15 de juliol es commemora el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut

Malgrat l’augment progressiu d’estudiants universitaris a Espanya i de persones amb estudis superiors o Formació Professional, els principals obstacles als quals les persones joves s’enfronten a l’hora d’accedir al mercat laboral són la falta d’experiència i de confiança en les seues competències.

És per això que des del Consell de la Joventut de València (CJV) han volgut aprofitar la celebració aquest divendres del Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut, per a posar en valor les experiències que l’associacionisme juvenil, a través del voluntariat o l’activisme social, aporten al currículum vital mitjançant l’aprenentatge d’habilitats socials, digitalització, oratòria, treball en equip o el desenvolupament de projectes i activitats.

En aquest sentit, la plataforma d’entitats juvenils defensa el treball desinteressat que centenars de joves desenvolupen al llarg de l’any en desenes de col·lectius i grups organitzats, de tota índole i diversitat, a més de l’oportunitat que aquests espais ofereixen per a adquirir capacitats extraordinàries que el món de l’empresa valora cada vegada més.

Per això, el CJV animen a empreses i institucions al fet que tinguen en compte aquests coneixements i habilitats que les persones joves desenvolupen a través de l’associacionisme, així com apreciar el potencial i talent de l’anomenada generació millor formada de la història, digital i internacionalista, per a la millora de les seues iniciatives empresarials.

Tags: