Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut impulsa un projecte amb joves d’Europa en defensa de l’Albufera

  • El projecte “Less use, habite re-use” cerca conscienciar a la joventut sobre l’impacte de l’abús de plàstics en el medi ambient
  • Joves de diversos països de la Unió Europea visitaran València a l’octubre per a desenvolupar tallers, formacions i diàlegs ecologistes

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha iniciat aquesta setmana la primera fase de desenvolupament del projecte “Less use, habite re-use” (menys usar, més re-utilitzar) una iniciativa Erasmus+ finançada per la Comissió Europea i la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València per a conscienciar a la joventut sobre l’impacte de l’abús de plàstics en el medi ambient.

Cinc joves procedents de diferents països d’Europa han dedicat dos dies a preparar les activitats que el mes d’octubre realitzaran una trentena de joves de la UE en ple cor de l’Albufera, amb l’objectiu no sols de sensibilitzar i aprofundir en el coneixement de la problemàtica climàtica, sinó també dedicar esforços a la conservació i cura dels entorns naturals de la ciutat de València, expliquen en el CJV.

En aquest sentit, des del Consell de la Joventut destaquen la importància que el conjunt de la societat prenga consciència de les greus conseqüències del canvi climàtic en el present i futur immediat del planeta, especialment en la costa mediterrània i ecosistemes protegits com a l’Albufera, de debò perill de desaparició i perjudici per a la biodiversitat i sostenibilitat mediambiental.

Finalment, amb aquest projecte la plataforma d’entitats juvenils de la ciutat recupera una de les eines que la comissió europea posa a l’abast del teixit associatiu juvenil per a estrényer llaços comunitaris i fomentar els valors de l’europeïsme de la cooperació, solidaritat, democràcia i pluralitat en les persones joves.

Tags: