Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut denuncia les xifres de la LGTBIfòbia

  • Un 80% opta per ocultar la seua orientació en públic i les dones lesbianes pateixen majors dificultats de visibilitat i discriminació
  • Reclamen una major educació afectiva-sexual, legislació i tolerància zero davant l’odi homòfob

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha publicat aquest dimarts en les seues xarxes socials el resultats d’una enquesta anònima amb vora 80 persones LGTBI, especialment joves lesbianes, bisexuals i transsexuals, sobre la seua realitat i discriminació amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Una de les xifres més cridaneres és el fet que més del 50% de joves LGTBI opten pel silenci davant les situacions de violència que poden patir, les quals de forma majoritària solen ser insults i bromes, així com assetjament sexual en el cas de les dones lesbianes i bisexuals. Degut a això, una gran majoria afirmen amagar la seua condició o mostres d’estima en públic.

En aquest sentit, més d’un terç de les persones enquestades estan d’acord amb l’afirmació que les dones lesbianes tenen més dificultats per a visibilitzar la seua orientació sexual, i molta més discriminació per aquesta condició comparant amb altres.

Tot i ser una mostra xicoteta de la realitat que pateixen les persones LGTBI, des del Consell de la Joventut creuen necessari que els poders públics prenguen mesures valentes per impulsar una educació afectiva-sexual real a les aules i una legislació que protegisca a les persones davant la discriminació, per tal de normalitzar el respecte a la diversitat i combatre el discurs d’odi que continua present a la nostra societat, reclamen des de la plataforma d’associacions juvenils de València.

 

Tags: