Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València participa en un debat sobre l’any europeu de la joventut

  • Posen en valor el compromís europeista de l’anomenada “generació Erasmus”
  • Creuen necessari implicar a la joventut en la presa de decisions, més enllà de les vies tradicionals de participació política

La Vicepresidenta del Consell de la Joventut de València (CJV) Rocío Barbeito, va participar el darrer dimecres en una taula redona sobre la declaració del 2022 com Any Europeu de la Joventut per la Comissió Europea, celebrat al Centre de Cultura Contemporània del barri del Carme pel diari Levante-EMV  i l’Ajuntament de València, amb la presència del portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch.

En aquest fòrum, Barbeito va exposar la perspectiva del teixit associatiu juvenil valencià sobre aquesta commemoració, posant en valor el “profund compromís europeista” de les persones joves de València, punt de trobada de milers de joves d’arreu del món i “un destí Erasmus de primer nivell”, assenyalant la solidaritat mostrada amb el poble d’Ucraïna, l’existència de diverses entitats juvenils amb una missió europea o que dos de cada tres joves valoren la pertinença d’Espanya a la Unió Europea com a beneficiosa, segons alguns estudis.

D’altra banda, tenint en compte la rellevància que vol donar-li les institucions europees a l’empoderament de les persones joves i incentivar la seua implicació política, la Vicepresidenta del CJV va recordar la importància de “no jutjar des d’una vessant adultocentrista la participació juvenil”, ja que, segons va dir, “la joventut s’hi interessa per la política i participa igual o més que la resta de la població, tot i que utilitzen vies alternatives a les tradicionals”.

En aquest sentit, Rocío Barbeito va fer una reflexió sobre la importància que les institucions europees i el conjunt de forces polítiques “confien en la joventut, ens escolten i, sobretot, ens deixen decidir sobre les polítiques que afecten al nostre present i futur”,  ja que “serà la única forma de revertir la desafecció de moltes persones davant la política i enfortir la Democràcia europea”.

Tags: