Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València insisteix en crear un alberg públic juvenil

  • Registren novament la proposta en la plataforma DecidimVLC de pressupostos participatius de la ciutat per a aquest 2022
  • La ciutat de València només compta amb un alberg públic a la pedania del Saler

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha recuperat per a la nova edició de la iniciativa DecidimVLC de pressupostos participatius de l’Ajuntament de València la proposta de crear un alberg públic juvenil en una zona urbana de la ciutat, una reivindicació històrica de la plataforma local d’associacions juvenils.

I és que, actualment, la ciutat de València només compta amb un únic espai públic per a poder pernoctar i dur a terme activitats grupals, el casal d’esplai de la pedania del Saler. Aquestes instal·lacions, no obstant això, es troben en una zona natural protegida i allunyada del nucli urbà del municipi, inaccessible en transport públic i, per tant, poc conegudes i infrautilitzades per part del col·lectiu juvenil.

>> DONA SUPORT A LA PROPOSTA <<

És per això que des del Consell de la Joventut consideren rellevant que una ciutat europea com València, punt de trobada de milers de joves procedents de tots els racons del món i de gran atractiu turístic, econòmic i cultural, dispose d’un espai públic específic i accessible perquè les persones i associacions juvenils puguen pernoctar i fer ús d’ell per a les seues pròpies activitats de formació o convivència.

Aquest alberg públic, reclamen des de les d’associacions juvenils, haurà de localitzar-se en una zona ben comunicada de la ciutat, disposar almenys de 100 ocupacions, sales de reunions, estar disponible 24/7 i ser gratuït per a les entitats membre del Consell de la Joventut.

Fins al pròxim 19 de maig qualsevol persona empadronada a la ciutat de València pot registrar-se al web https://decidimvlc.valencia.es/ i secundar aquesta proposta buscant el codi 6741 o les paraules clau “albergue público juvenil”.

Please follow and like us:
Tags: