Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València inicia el seu curs gratuït de preparació del títol C1 de valencià

• Un total de 60 joves han obtingut plaça per a preparar els seus exàmens amb professorat especialitzat
• Reclamen una major oferta pública d’aquests cursos i l’ampliació de les convocatòries d’exàmens

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha iniciat aquesta setmana el seu ja tradicional curs gratuït de preparació de les proves oficials de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) per a aquest 2022, en aquesta ocasió per al títol C1, amb un total de 60 places en format telemàtic.

Tal com ha explicat la Presidenta del CJV, Ana Domínguez, aquesta formació, subvencionada per la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, s’ha convertit en una de les accions més sol·licitades per les persones joves de València, donada la limitada oferta pública d’aquesta mena de cursos i la seua elevada demanda per a poder optar a determinats llocs de treball, oposicions o títols de màster.

En aquest sentit, des del Consell de la Joventut insisteixen una vegada més en la importància de continuar ampliant l’oferta pública de cursos per a preparar els exàmens de valencià, especialment per a les persones joves amb menys recursos econòmics, així com la recuperació de la segona convocatòria anual d’exàmens per part de la JQCV, com una manera de facilitar l’obtenció dels títols oficials.

D’altra banda, la plataforma d’entitats juvenils ha anunciat que tornarà a oferir, a partir de setembre i a través de les seues xarxes socials, una nova formació per a preparar els exàmens del títol C2 o superior de valencià, donant prioritat a les persones joves associades i residents a la ciutat de València.

Tags: