Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València anima a les joves lesbianes a visibilitzar-se “davant l’odi”

  • Llancen un qüestionari digital per a conéixer les opinions de la joventut sobre el col·lectiu lèsbic
  • Sortegen dues entrades VIP per al València Flow Fest 2022

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha defensat aquest dimarts 26 d’abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica, la importància de normalitzar i reivindicar la llibertat de les dones lesbianes en els espais públics davant del discurs d’odi que s’enceba especialment amb les dones homosexuals.

La plataforma d’entitats juvenils de la ciutat reivindica així els drets i igualtat de les dones lesbianes, un col·lectiu que continua tement visibilitzar-se en contextos com l’acadèmic o el laboral per temor al rebuig, bromes de mal gust o, fins i tot, assetjament sexual, segons assenyalen algunes organitzacions com la FELGTB o Lambda.

En aquest sentit, no són poques les agressions verbals o físiques a les quals dones joves lesbianes s’enfronten i que en massa ocasions són infradenunciadas o silenciades per por de represàlies o a la senyalització. Una situació que des del Consell de la Joventut denuncien i criden a revertir, a través de la sensibilització i suport a les víctimes d’odi LGTBIfob.

El CJV ha publicat en les seues xarxes socials un qüestionari anònim per a conéixer les opinions de joves respecte a les situacions de discriminació que pateixen en el seu dia a dia, especialment en el cas de les dones joves lesbianes, sortejant a més dues entrades per a la pròxima edició del València Flow Fest, un esdeveniment multidisciplinari LGTBQ+ en defensa de la diversitat que tindrà lloc del 6 al 8 de maig a la pedania de Pinedo.

Tags: