Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València aborda amb Beers&Politics la invasió russa d’Ucraïna

  • Col·laboren en el primer debat obert al públic amb el cònsol honorífic d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, i la professora de Ciències Polítiques de la UV, Clara Portela

 El Consell de la Joventut de València (CJV) van organitzar aquest dimecres al costat de la plataforma Beers&Politics el primer debat obert al públic sobre la guerra d’Ucraïna provocada pel Govern de Vladimir Putin el mes de febrer passat, un conflicte que s’està cobrant en tot just dues setmanes milers de vides, milions de persones refugiades i que no s’entrelluca encara quan ni com podrà acabar.

Una vintena de joves es van acostar al local Delorean del barri de Ruzafa per a escoltar les anàlisis i reflexions del cònsol honorari d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, i la professora de Ciències Polítiques de la Universitat de València, Clara Portela, experta en sancions internacionals, sobre l’origen, desenvolupament i conseqüències d’aquesta guerra a les portes d’Europa.

En la seua intervenció, es van assenyalar els crims de guerra que el Govern de Putin està exercint contra la població ucraïnesa, atacant nuclis civils, centrals nuclears o no permetent la creació de corredors humanitaris, així com la importància de rebutjar la russofòbia i tractar de comprendre la complexitat d’un conflicte que porta anys forjant-se.

A més, es va explicar que les sancions politicoeconòmiques a Rússia per part de la comunitat internacional no tenen precedents, tant pel seu cost en el curt i mitjà termini com pel gran consens per part de multitud de països, i que busquen no tant dissuadir les accions de Putin com forjar els seus suports populars i oligàrquics.

Per part seua, des del CJV van fer una crida al no a la guerra i a la solidaritat de la ciutadania i joventut valenciana amb el poble ucraïnés, com així s’està evidenciant a través de manifestacions i denúncies en xarxes socials, però sobretot campanyes de recollida d’aliments, material sanitari o acolliment de persones.

Tags: