Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València inicia un programa d’intercanvi d’experiències amb joves de Bolívia

  • Les Regidories de Cooperació i Joventut de l’Ajuntament de València impulsen aquest projecte internacional en el marc del Fons Valencià per la Solidaritat

El Consell de la Joventut de València (CJV) va iniciar dissabte passat el primer d’una sèrie de trobades entre joves de València i Bolívia per a intercanviar experiències i coneixements, dins del Projecte d’Intercanvi Tècnic per a l’Aprenentatge (PITA) impulsat per les regidories de Cooperació al Desenvolupament i Joventut de l’Ajuntament de València.

Aquestes trobades pretenen ser un nexe d’unió i espai d’aprenentatge compartit entre joves de diferents associacions a un costat i un altre de l’Atlàntic, en matèria de participació ciutadana, associacionisme juvenil, medi ambient, incidència política, eines per a la comunicació social, identitat cultural i interculturalitat.

D’aquesta manera, la primera de les reunions va abordar el procés d’incidència política com un dels principals objectius fundacionals dels consells de la joventut i associacionisme juvenil, de manera que es van poder explicar els passos a seguir en un procés d’aquestes característiques per a aconseguir influir en la presa de decisions polítiques i aconseguir visibilitzar i solucionar problemàtiques que afecten les persones joves.

La iniciativa, englobada en el Programa de Cooperació al Desenvolupament i el Pla de Treball elaborat amb el Fons Valencià per la Solidaritat, es durà a terme durant l’any 2022 i pretén reunir desenes de joves de diferents entitats i municipis.

Tags: