Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València presenta la Guia de Participació en les Juntes Municipals de Districte.

  • Es tracta d’un document dirigit a persones i associacions juvenils que explica el funcionament i utilitat d’aquests espais de participació veïnal
  • La ciutat de València compta amb una desena de Juntes Municipals de Districte amb partides pressupostàries específiques

El Consell de la Joventut de València (CJV) va presentar dimecres passat en la seua última Assemblea General Ordinària de l’any la Guia de Participació en les Juntes Municipals de Districte (JMD) de la ciutat, un document dirigit a les associacions juvenils i joves en general de la ciutat València, amb l’objectiu d’acostar-los a aquests espais de trobada veïnal i incentivar-ne la seua participació.

La ciutat de València compta amb un total de deu JMD que disposen de local, pressupost i personal de l’Ajuntament per a dur a terme reunions, grups de treball i projectes a peu de barri, a més de permetre la trobada entre veïns i veïnes i facilitar la rendició de comptes del Govern local davant la ciutadania. No obstant això, l’escassa presència de joves i el seu desconeixement ha motivat l’elaboració d’aquesta guia, segons va explicar la presidenta del CJV, Ana Domínguez.

“Si volem que València siga una ciutat jove, no sols hem d’exigir que se’ns tinga en compte, sinó participar en la seua vida social, cultural o política, especialment a peu de barri”, va reivindicar Domínguez, per a qui aquesta guia ha de servir com a instrument perquè “la veu dels joves de València siga escoltada i tinguda en compte en tots els seus districtes i pedanies”.

La Guia de Participació del CJV en les Juntes Municipals de Districte de València ha sigut desenvolupada gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de València a través de les regidories de Joventut i Participació i Acció Veïnal, així com l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) de la Generalitat Valenciana i pot descarregar-se gratuïtament al web oficial www.valenciajove.com

Please follow and like us:
Tags: