Posted on / by / in Noticias CJV, Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València crida en contra de la violència masclista

  • El CJV manifesta, a través d’il·lustracions, el rebuig a frases masclistes del dia a dia
  • Denuncien la violència verbal contra les dones que de vegades sembla ser imperceptible

El Consell de la Joventut de València (CJV), amb motiu d’aquest 25 de novembre del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, fa una crida contra la violència que diàriament pateixen les dones i que sembla imperceptible, però que en moltes ocasions és l’avantsala als danys físics i emocionals.

La campanya encetada amb motiu del 25 de novembre mostra rebuig a frases com  “La violència no té gènere”, “Calladita estás más guapa” o “És que vas provocant”, perquè l’agressió verbal afecta en la salut mental com l’aspecte més rellevant i vulnerable de les persones. La finalitat és “acabar amb la normalització de frases desagradables i masclistes que les dones es troben dia a dia perquè el masclisme continua present tots els dies de l’any” afirma Ana Domínguez, presidenta del CJV.

El Consell de la Joventut de València vol mostrar en aquesta sèrie d’il·lustracions que les expressions rutinàries poden amagar un rerefons, i que calen ser confrontades, criticades i denunciades perquè “encara que estan tradicionalment en el vocabulari col·lectiu, cal fer-les veure al nostre entorn i eliminar aquests estereotips i actuacions”, afig Domínguez.

Amb motiu d’aquest Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el CJV va organitzar el 23 de novembre l’acte “Xarrem amb Henar Álvarez al voltant del 25N” per conversar amb aquesta guionista i còmica espanyola sobre les actuacions masclistes que podem trobar diàriament. En l’acte també van participar dones joves que parlaren amb Henar Álvarez sobre les situacions masclistes que es troben diàriament, per exemple en el món esportiu o per les xarxes socials.

El CJV anima a tota la ciutadania jove de València a participar aquest dijous en la manifestació del 25N que donarà inici a partir de les 18.30 hores des del Tribunal Superior de Justícia.

Tags: