Posted on / by / in Noticias CJV, Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València presenta un estudi sobre polítiques públiques juvenils per afrontar la crisi derivada de la COVID-19

  • L’estudi arreplega una sèrie de 52 propostes de polítiques municipals de joventut.
  • Un informe que també fa un estudi de la situació i les preocupacions actuals de la població jove.

 

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha presentat aquest dilluns l’estudi exploratori propositiu titulat “Polítiques públiques de joventut a la ciutat de València per a afrontar la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19”, en el qual es recullen un total de 52 propostes que sorgeixen del debat i reflexió realitzat entre població juvenil i persones expertes en diferents camps.

 

L’estudi, realitzat des del CJV amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València i cofinançat per la Conselleria de Participació i Transparència de la Generalitat Valenciana, recull els principals problemes del col·lectiu juvenil i determina que aquests ja existien prèviament a la crisi del COVID-19, però que s’han cronificat i estés, considerant-se ja una càrrega insuportable que té conseqüències en la salut mental.

 

L’estudi també recull 52 propostes de polítiques municipals de joventut extretes d’entrevistes amb deu experts de diferents temàtiques, com l’habitatge, joventut, formació, psicologia, etc., i d’entrevistes grupals i focus groups amb joves valencians, de 18 a 30 anys, realitzades per subgrups d’edat i nivell de formació. Les propostes s’aborden des de diferents qüestions que preocupen majoritàriament la joventut com són la formació i ocupació, l’emancipació i l’habitatge, la salut mental i l’oci i el temps lliure.

 

La Presidenta del CJV, Ana Domínguez, ha destacat que amb l’informe “volem reforçar la presència de la joventut en les polítiques municipals i que les seues preocupacions, agreujades amb la pandèmia, se situen en l’agenda pública”, perquè a més ha afegit que “hem d’aconseguir reduir la bretxa entre la joventut i les institucions públiques”.

 

D’altra banda, la regidora de Joventut de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, que ha presentat l’estudi juntament amb Domínguez, ha manifestat que “les propostes de l’estudi ens ajuden a definir noves accions i reforçar allò que estem realitzant des de la regidoria” i afirma que es treballa per a “aconseguir mitigar els efectes directes o indirectes de la pandèmia de la COVID-19”.

 

DESCARREGA ACÍ L’ESTUDI EXPLORATORI PROPOSITIU

 

Tags: