Posted on / by / in Noticias CJV, Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València crida a disfrutar d’un oci nocturn “saludable i responsable”

  • Demanen que la nova normalitat no signifique una tornada a l’abús de l’alcohol i altres substàncies amb la fi de les restriccions
  • Defensen la necessitat d’una major oferta d’oci alternatiu i saludable per a les persones joves de la ciutat

Nova normalitat, nova ressaca?”, és el missatge que des del Consell de la Joventut de València (CJV) han llançat aquesta setmana, a través de les xarxes socials, amb la intenció de conscienciar a les persones joves de la ciutat perquè aprofiten l’eliminació de les restriccions sociosanitàries de la pandèmia COVID-19 per a disfrutar d’un oci “saludable i responsable”.

“És evident que la gent té ganes de veure’s, trobar-se en una terrassa o tornar a eixir de festa, però ens equivocarem si associem alcohol i diversió”, opina la presidenta del CJV, Ana Domínguez, que recorda “hem descobert aquest any i mig que existeixen formes alternatives d’oci, més saludable i inclusiu, que podem continuar gaudint”.

En aquest sentit, Domínguez ha assenyalat que les escenes de milers de joves bevent al carrer “no pot ser l’única alternativa d’oci nocturn que tinga una persona jove quan arriba el cap de setmana”, per la qual cosa ha plantejat la necessitat de continuar impulsant des de l’Ajuntament de València i entitats privades “alternatives d’oci saludable i responsable”.

D’altra banda, des del CJV consideren rellevant ampliar les campanyes de prevenció escolar d’addiccions en la infància i adolescència, com una manera de superar la cultura de l’alcohol i dotar a la joventut de ferramentes per a decidir “sense paternalismes, de manera conscient i crítica” sobre la seua salut i el seu oci.

Tags: