4 de setembre - Dia de la salut sexual
Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reivindica el plaer sexual en el Dia Mundial de la Salut Sexual

  • El 4 de setembre se celebra el Dia Mundial de la Salut Sexual
  • Reivindiquem el plaer sexual com a “autoconeixement i acceptació personal per aconseguir una relació sana amb el seu propi cos”

El Consell de la Joventut de València (CJV) presenta la campanya ‘Plaer i salut sexual’ amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Sexual, que cada 4 de setembre l’Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora, per a sensibilitzar i promoure una major consciència social al voltant de la salut sexual. Una jornada on es recorda que la salut sexual passa per tindre experiències sexuals plaents, segures i lliures de tota coacció, violència i discriminació.

 

És per això que des del CJV volem aprofitar aquesta data per a reivindicar que, en els programes d’educació sexual desenvolupats a les aules dels centres educatius de València, fa falta que s’aprofundisca en molts altres aspectes, més enllà de la teoria per a previndre malalties de transmissió sexual (MTS) i evitar embarassos no desitjats. “Aquests programes haurien d’incloure el plaer sexual perquè, per exemple, és una de les excuses principals utilitzades per a no fer ús del preservatiu” assenyala Ana Domínguez, Presidenta del CJV , i és necessari mostrar altres formes de plaer com a part fonamental de l’experiència humana i el benestar personal.

 

Un any més, el CJV recorda; “el plaer no és allò que es mostra a través de la pornografia emesa per internet, la qual està suplint les mancances dels programes d’educació sexual a les aules. El plaer sexual es pot obtindre de diferents formes i no cal que siga amb una altra persona”. Per tant, el CJV reivindica “l’autoconeixement i l’acceptació personal per a aconseguir una relació sana amb el seu propi cos que porte a saber on es vol dirigir en la sexualitat i augmentar el coneixement del seu plaer”. Un tema que reclamem que es tracte des d’una edat primerenca de la joventut, així interpretat en la imatge representativa de la campanya.

 

Arran d’aquesta activitat s’inicia un estudi en matèria de salut sexual en la població jove de València, a través de la participació de la joventut en una enquesta totalment anònima on es tracten qüestions sobre salut, plaer i sexualitat. Per això, el CJV organitza un sorteig de dos “satisfyer”, un per a home i un altre per a dona, entre la gent jove que participe en la realització de l’enquesta i en la difusió en xarxes socials d’aquesta campanya.

 

Accés a l’enquesta

 

Aquesta campanya ha sigut cofinançada per la Regidoria de Joventut i la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal de l’Ajuntament de València i la Diputació de València, i també ha comptat amb la col·laboració de l’associació Dessex de València amb l’assessorament i confecció de l’enquesta.

Please follow and like us:
Tags: