Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València presenta un mural reivindicatiu de l’artista valencià J. Warx

  • El mural recorrerà durant el mes de setembre l’IES Jordi de Sant Jordi, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València
  • És un homenatge “a la joventut anònima, exemple de responsabilitat, compromís i professionalitat”.

 

El Consell de la Joventut de València (CJV) mostra, a través d’un mural de l’artista valencià J. Warx, el suport a la joventut valenciana que està lluitant i sumant esforços de manera col·lectiva per fer front a aquesta pandèmia. Aquesta iniciativa recorrerà durant el mes de setembre l’IES Jordi de Sant Jordi, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

 

La presentació del mural s’ha realitzat a l’IES Jordi de Sant Jordi de la mà de l’artista urbà, J. Warx, amb la presència de la Regidora de Joventut de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez; la Presidenta del CJV, Ana Domínguez, i el director del centre educatiu, José Luis Alabau. El mural presentat ha estat inspirat en la mítica fotografia de Joe Rosenthal, realitzada el 1945, “Alçant la bandera en Iwo Jima”.

 

J. Warx ha utilitzat l’humor i referències de la cultura “millenial”, que tant el caracteritza en les seues obres, per fer aquest mural. “S’havia de plasmar la suma d’esforços entre la joventut malgrat patir la precarietat, la discriminació i els prejudicis d’una part de la societat”, afig l’artista valencià.

 

La Presidenta del CJV, Ana Domínguez, valora positivament les sinergies realitzades conjuntament amb la Regidoria de Joventut per “visibilitzar i retre homenatge a les persones que estan a peu d’hospitals, centres de salut, supermercats o en qualsevol altre àmbit laboral i social”. En aquest sentit, Domínguez ha fet especial menció a “la joventut anònima, exemple de responsabilitat, compromís i professionalitat”.

 

La titular de Joventut de l’Ajuntament de València, Maite Ibáñez, ha mostrat satisfacció perquè aquesta campanya “ha traslladat l’art urbà als centres educatius trencant els estereotips generalitzats d’una joventut irresponsable i individualista”.

 

Please follow and like us:
Tags: