Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València presenta la campanya ‘Dret a la mateixa pasta’

  • La campanya s’ha presentat amb motiu del Dia Internacional de la Igualtat Salarial
  • La presentació s’ha realitzat amb l’inici de les jornades d’igualtat organitzades pel CJV

El Consell de la Joventut de València (CJV) va presentar dissabte passat, 18 de setembre, la campanya “Dret a la mateixa pasta” amb motiu del Dia Internacional de la Igualtat Salarial en l’Espai Lidera de la Fundació València Activa, en una jornada de debat i reflexió sobre igualtat, participació i joventut. Victoria López, membre de la Comissió Permanent del CJV, va iniciar la jornada al costat de la Regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI de l’Ajuntament de València, Lucia Beamud, i la Regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Pilar Bernabé.

 

La campanya “Dret a la mateixa pasta” s’ha centrat en plasmar, amb un llenguatge juvenil i una il·lustració pròxima, la realitat de la bretxa salarial de gènere i les discriminacions per raó de gènere que es pateixen en l’àmbit laboral. Durant la presentació, les representants del consistori van poder presentar els avanços en matèria d’igualtat i ocupació que s’estan desenvolupant a la nostra ciutat per a fer realitat la reivindicació del CJV: Mateix treball, mateixa pasta. “La bretxa salarial existeix i des de les administracions hem de treballar per a corregir aquesta desigualtat, per això des de València Activa vam posar en marxa #TreballemIguals i #EspaiLidera”, comenta Pilar Bernabé. D’altra banda, Lucia Beamud ha afegit en el marc de les jornades que “hem de frenar la segregació laboral per motiu de gènere i acabar amb els estereotips que determinen el paper que homes i dones desenvolupen des de la infantesa”.

 

D’altra banda, i dins de la programació de les jornades d’igualtat, la Federació de Dones Joves ha presentat el informe “Anàlisi de la participació de les dones joves en les organitzacions feministes” amb una posterior sessió de reflexió sobre la participació del col·lectiu. Al costat del bloc també s’ha realitzat un profitós torn obert de paraula al voltant d’accions i experiències per al foment de la participació juvenil feminista en organitzacions. Finalment es van presentar les accions a desenvolupar segons el cronograma de la Guia d’Igualtat per a Associacions Juvenils amb la finalitat d’introduir la perspectiva de gènere de manera transversal en les entitats.

 

Please follow and like us:
Tags: