Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València demana “trencar els prejudicis” contra les persones joves

  • Defensen la “solidaritat, professionalitat i responsabilitat” de les persones joves “enfront del discurs adultcentrista”
  • El 15 de juliol se celebra el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut

“Joventut solidària, professional i responsable”, és el lema que el Consell de la Joventut de València (CJV) ha triat enguany per a commemorar aquest 15 de juliol el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut, una data simbòlica, promoguda per l’Assemblea General de les Nacions Unides per a posar en valor el talent i capacitat de les persones joves i la necessitat d’impulsar mesures per a garantir la seua igualtat d’oportunitats.

A través de les xarxes socials, la plataforma d’associacions juvenils de la ciutat de València ha volgut aprofitar aquest dia per a reivindicar el paper de la joventut en la lluita contra la pandèmia de la COVID-19, com és el cas de milers de joves que continuen treballant en el sector sanitari, educatiu o investigador, així com en labors de neteja, serveis bàsics d’alimentació, transport o hostaleria.

D’aquesta manera, des del CJV recorden que existeixen “milers de bons exemples” de persones joves que “des del primer moment estan donant la cara i complint amb les mesures necessàries per a protegir les seues famílies i superar la pandèmia” i que els estudis publicats “desmenteixen l’estereotip de jove irresponsable i insensible que des d’alguns sectors s’intenta generalitzar”. A més, subratllen el fet que la joventut és “un dels col·lectius que més ha patit les conseqüències laborals d’aquesta crisi, així com socials i per a la seua salut mental”.

En aquest sentit, insistir en la necessitat que els poders públics i societat en general aposten per la joventut és una de les principals reivindicacions del CJV, així com “trencar els prejudicis adultcentirstes que condemnen injustament a les persones joves”, especialment aquestes últimes setmanes en les quals s’assenyala a la joventut com a responsable de l’augment de contagis per COVID.

Please follow and like us: