Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València anuncia la segona edició dels seus premis d’innovació mediambiental

• Els premis “València, ciutat jove i verda” tornen a la ciutat amb el suport de l’àrea de Joventut i Ecologia Urbana de l’Ajuntament
• L’objectiu és visibilitzar i premiar idees innovadores de persones joves compromeses enfront de la crisi climàtica

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha presentat aquest dijous en el centre NaTuria la segona edició dels premis “València, ciutat jove i verda”, una iniciativa impulsada l’any passat 2020 per a visibilitzar el talent i compromís mediambiental de les persones joves de la ciutat en la lluita contra la crisi climàtica.

Al costat del vicealcalde de València i responsable de l’àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, i la regidora de Joventut del Govern municipal, Maite Ibáñez, la vicepresidenta del CJV, Rocío Barbeito, ha agraït el suport de Govern local a aquests premis i explicat les línies generals d’aquesta nova convocatòria.

A més de visibilitat, l’objectiu d’aquesta iniciativa és atorgar una ajuda econòmica de 1000, 700 i 500 euros a aquells projectes ideats per persones joves d’entre 16 i 30 anys de la ciutat de València, que posen el focus en la lluita contra la crisi climàtica i puguen arribar a implementar-se en el municipi, abastant un total de deu possibles temàtiques que van des de l’educació ambiental, el turisme sostenible o el comerç de proximitat, a la gestió de recursos, aprofitament energètic o urbanisme sostenible, entre altres.

DESCARREGA DE BASES 

FITXA DE INCRIPCIÓ 

D’aquesta manera, fins al pròxim 27 de setembre (Actualització: AMPLIAT FINS AL 18 D’OCTUBRE) podran presentar-se candidatures seguint unes bases publicades la web www.valenciajove.com que seran analitzades i valorades per un jurat, conformat per joves pertanyents a associacions del Consell de la Joventut de València, els qui donaran el seu veredicte en un acte de lliurament d’aquests premis a la fi del 2021. Finalment, tots els projectes seran presentats a l’Ajuntament perquè siguen tinguts en compte i es puguen plantejar possibilitats de suport, viabilitat o assessoria per al seu possible desenvolupament.

Per part seua, Rocío Barbeito ha animat participar “qualsevol jove amb una idea per a protegir el nostre planeta des del local” i ha destacat la voluntat del CJV de fer d’aquests premis una cita anual per a “fer de València una referència en el compromís pel Medi Ambient teixint aliances amb la joventut”.