Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València secunda les mobilitzacions pel dia de l’Orgull LGTBI

  • Acudiran a la manifestació convocada pel col·lectiu LAMBDA sota el lema “Drets trans = Drets humans”
  • Denuncien les agressions a joves LGTBI de les últimes setmanes i demanen actuar contra el discurs d’odi homòfob

El Consell de la Joventut de València (CJV) participarà un any més en la tradicional marxa de l’Orgull LGTBI que el col·lectiu LAMBDA de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals de València ha convocat dilluns que ve 28 de juny sota el lema “Drets trans = Drets humans”, després de la cancel·lació del passat 2020 amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

El CJV se suma així, com a plataforma d’associacions juvenils de la ciutat, a la reivindicació dels drets i llibertats d’un col·lectiu que “continua patint discriminació i agressions tant físiques com verbals a les aules i als carrers, malgrat ser Espanya un dels països amb les lleis LGTBI més avançades del món”, denúncia la seua Presidenta, Ana Domínguez.

En aquest sentit, Domínguez advoca per “defensar lleis que protegisquen, però també una educació inclusiva en els valors de la tolerància, el respecte i la diversitat enfront de l’homofòbia, l’odi i la desraó” ja que, assenyala, “són les idees i el discurs d’odi el que està darrere de la violència contra les persones LGTBI”.

Finalment, des del CJV fan una crida al teixit associatiu juvenil de València perquè participe en les activitats i mobilitzacions pels drets LGTBI i “fer d’aquesta una ciutat cada vegada més inclusiva en la qual la llibertat de ser i estimar siga un principi fonamental”.

Tags: