Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reivindica pel 1M una recuperació econòmica que compte amb la joventut

  • Celebren el Dia Internacional de la Classe Treballadora amb el lema “Sense joventut no hi ha futur”
  • Animen a la joventut valenciana a sindicar-se com “la millor vacuna contra la precarietat laboral”

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha volgut aprofitar la celebració aquest dissabte del Dia Internacional de la Classe Treballadora per a reivindicar públicament la inclusió d’una perspectiva jove en les polítiques de recuperació econòmica després de la pandèmia de la COVID-19.

Amb el lema “Sense joventut no hi ha futur”, des del CJV reivindiquen la urgència de posar en marxa plans d’ocupació i foment de l’ocupabilitat dirigits específicament cap a les persones joves, un dels col·lectius més colpejats per la crisi generada per la pandèmia, amb un 39,6% d’atur juvenil que, recorden, continua llastrant els danys causats per l’anterior crisi financera de l’any 2008.

En aquest sentit, la Presidenta del Consell de la Joventut de València, Ana Domínguez, ha explicat que “és el moment que les administracions públiques estiguen al costat de les persones joves incloent aquesta perspectiva en l’estratègia integral de recuperació econòmica”, posant l’accent especialment a “lluitar contra la precarietat que produeix encadenar contractes temporals, pràctiques mal remunerades o les conseqüències de la sobrequalificació”.

Per a això, la plataforma d’associacions juvenils defensa la necessitat de “no sols abolir la reforma laboral de l’any 2012 per a afavorir l’estabilitat dels contractes per a joves, sinó també apostar des de lo públic per modernitzar el model productiu del país, la innovació i la creació d’oportunitats laborals, millorar els salaris i frenar els abusos del mercat de l’habitatge per a permetre a la joventut desenvolupar un projecte de vida digna”, ha subratllat Domínguez.

D’altra banda, el CJV anima a totes les persones joves a exercir el seu dret a sindicar-se com “la millor vacuna front la precarietat laboral”, convidant a participar a una taula redona sobre sindicalisme juvenil el pròxim divendres 7 de maig amb la participació de joves de la UGT, CCOO i l’associació Joventut Precària de València.

Tags: