Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València promou la solidaritat i empatia front el bullying

  • Recorden en el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar la necessitat d’abordar de manera integral la violència a les aules
  • Proposen educar en intel·ligència emocional i resolució pacífica de conflictes com “vacunes enfront de l’assetjament escolar”

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha mostrat aquest diumenge la seua solidaritat pel Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar cap a “totes les persones joves que pateixen qualsevol tipus de violència a les aules”, així com el rebuig a aquesta mena de conductes que, reivindiquen, han de “previndre’s per part de tota la comunitat educativa, famílies i estudiants”.

D’aquesta manera, “integrar plans d’educació no formal en matèries com intel·ligència emocional, resolució pacífica de conflictes i foment de la diversitat” són algunes de les mesures que des del CJV plantegen com a “vacunes enfront del bullying”, així com que els centres escolars desenvolupen “plans específics per a abordar possibles situacions d’assetjament i suport als qui ho pateixen”.

D’altra banda, la plataforma juvenil considera fonamental la formació al professorat i equip docent per a “detectar eficaçment qualsevol indici de violència entre estudiants, així com el foment de la convivència, el respecte i la integració social de col·lectius vulnerables, com LGTBI, població migrant o amb diversitat funcional”.

Finalment, des del Consell de la Joventut insisteixen en la necessitat d’abordar de manera integral el fenomen del ciberassetjament per ser “més invisible i produir-se sobretot fora del centre escolar”, a més de les conseqüències per a la salut mental de les i els joves víctimes de l’assetjament.

Tags: