Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València planteja mesures per a previndre el consum de tabac en menors

  • Augmentar el preu del tabac, limitar la seua accessibilitat, ampliar espais sense fum i potenciar factors de protecció enfront de les addiccions són algunes propostes
  • El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac

El tabac és, junt a l’alcohol, la droga que més prompte comença a consumir-se a Espanya, al voltant dels 16 anys, i la primera causa de mort evitable al món. A més, aproximadament el 27% de joves menors de 25 anys manifesta fumar diàriament, segons dades de l’enquesta EDADES 2019-2020 del Ministeri de Sanitat.

És per això que, en el Dia Mundial Sense Tabac aquest 31 de maig, des del Consell de la Joventut de València (CJV) reivindiquen, en col·laboració amb la Regidoria de Salut i Consum de l’Ajuntament de València, la posada en marxa de mesures per a cuidar la salut de les persones joves a través de la conscienciació, sensibilització i, sobretot, la limitació de l’accés al consum de tabac entre les persones menors d’edat.

La plataforma d’associacions juvenils de la ciutat recull així algunes propostes de l’OMS, a través del Comité Nacional per a la Prevenció de Tabaquisme, com per exemple la pujada del preu del tabac a través de l’IVA i limitar-ne l’accés a la seua compra, l’ampliació d’espais sense fum o el desenvolupament de tallers transversals de prevenció a les aules que fomenten l’assertivitat, factors de protecció i promoció de la salut en l’adolescència.

Finalment, el CJV considera important reforçar el sistema públic de salut mental, així com les unitats de conductes addictives, per a poder ajudar d’una forma més eficaç i efectiva a les persones que desitgen iniciar un tractament per a deixar de fumar.

Please follow and like us:
Tags: