Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reivindica “la força de les dones” pel 8 de març

  • Ciència, cultura fallera, esport i salut són els àmbits en els quals la plataforma juvenil vol visibilitzar el talent femení
  • Un complet calendari d’activitats completen un mes de març dedicat a la igualtat de gènere

“La força dels dones” és el lema que el Consell de la Joventut de València (CJV) ha triat aquest 2021 per a celebrar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Una data destacada per a la plataforma d’entitats juvenils de la ciutat, entre els objectius de la qual està el treballar per aconseguir una societat més igualitària entre homes i dones, sense cap mena de discriminació ni violència.

Al llarg del mes de març el CJV ha organitzat un complet calendari d’activitats online dividides en diferents blocs temàtics, com són la dona en la ciència, la cultura fallera, l’esport i la sanitat, àmbits en els quals el paper de la dona continua generant polèmica i pel que creuen necessari “visibilitzar el talent i capacitat de moltes dones, especialment joves, però també denunciar obstacles i prejudicis als quals continuem enfrontant-nos diàriament”, assenyala la seua presidenta, Ana Domínguez.

En aquest sentit, Domínguez advoca per “no baixar la guàrdia davant el discurs masclista que cosifica i menysvalora a les dones per a justificar la violència en tots els seus matisos”, per la qual cosa insisteix a “implementar polítiques que previnguen aquestes actituds entre la joventut a través de la coeducació, sensibilització i atenció a les joves víctimes del maltractament”.

D’aquesta manera, després de la recent entrevista a la Vicedelegada d’Estudiants de la Universitat Politècnica de València, Ariadna Negrín, pròximament el Consell de la Joventut entrevistarà la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, a més de realitzar un taller sobre falles i feminisme al costat del Espai Calandra, una taula redona sobre esport femení, una altra amb dones sanitàries i la presentació del llibre “Des de la trinxera”, de la periodista Laura Martínez.

Please follow and like us:
Tags: