Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València entrevista a Daniela Requena pel Dia de la Visibilitat Trans

• La jove periodista s’ha convertit en una referència per a milers de joves després de normalitzar la seua transició en xarxes socials
• Advoquen per una educació més inclusiva i una legislació pionera per a previndre la discriminació del col·lectiu

Amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Trans, el Consell de la Joventut de València (CJV) va entrevistar aquest dimarts a Daniela Requena, periodista i reeixida “influencer” valenciana, coneguda per difondre a través de les seues xarxes socials el seu dia a dia com a dona trans, desmuntant falsos prejudicis i normalitzant el seu procés personal, animant a la resta de persones a fer el pas i combatre la transfòbia.

A través de la plataforma Twitch, la Vicepresidenta del CJV, Rocío Barbeito, va mantindre una xarrada distesa amb la jove activista, intercanviant opinions sobre diversos temes com la progressiva visibilització de persones transsexuals en mitjans de comunicació i en la cultura de masses, els canvis generacionals cap a una major tolerància i respecte cap al col·lectiu, o la discriminació laboral que desgraciadament continua experimentant amb major freqüència.

Per part seua, Daniela Requena va destacar la importància de “acceptar la diversitat d’opinions i maneres de viure el trans per a cada persona”, així com “mostrar tot el bo i felicitat que sentim els qui hem decidit fer el pas, sense negar que continua existint rebuig i discriminació”. En aquest sentit, Requena va comparar la transsexualitat amb la idea que es tenia de l’homosexualitat fa vint anys, pronosticant una major acceptació i normalització gràcies a una major pedagogia, sensibilització i legislació pro drets LGTBI.

Finalment, des del CJV van defensar la necessitat de continuar celebrant aquesta jornada per a normalitzar la realitat trans, denunciar la discriminació cap al col·lectiu i promoure els valors de la llibertat, la diversitat i la tolerància enfront de l’odi i l’exclusió, especialment entre les persones més joves.

Tags: