Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València celebra el compromís de l’Ajuntament d’impulsar un pla d’ocupació juvenil

  • La plataforma trasllada a la regidoria de Desenvolupament Econòmic les problemàtiques del col·lectiu jove a causa de la pandèmia
  • Pilar Bernabé es compromet a desenvolupar un pla d’ocupació i formació dirigit a persones joves

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha celebrat aquest dimarts el compromís de l’Ajuntament de València, a través de la responsable de la Regidoria d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, d’impulsar en 2021 un pla integral d’ocupació i formació dirigit a les persones joves de la ciutat.

Aquesta va ser la conclusió de la reunió que aquest dilluns van mantindre la Presidenta i Vicepresidenta del CJV, Ana Domínguez i Rocío Barbeito, amb l’edil i directora de la fundació València Activa per a traslladar-li les conclusions de l’estudi “Impacte de la COVID-19 en la joventut de la ciutat de València”, publicat recentment per la plataforma d’associacions juvenils, en el qual es mostren les greus dificultats econòmiques i socials que travessa el col·lectiu jove, especialment colpejat per la crisi del coronavirus.

En aquest sentit, des de la regidoria van recollir amb interés les propostes del CJV d’impulsar a la major urgència un pla de xoc per a oferir oportunitats laborals i de formació a les persones joves que han perdut la seua ocupació o la possibilitat de poder compaginar els seus estudis amb treballs a temps parcial, generalment en el sector serveis lligat a l’hostaleria, turisme i comerç.

D’altra banda, es van posar en comú reflexions i propostes per a combatre la precarietat laboral que afecta de manera molt significativa a les persones joves “condemnades a encadenar contractes de pràctiques, mal remunerats o assumir tasques sobre les quals estan sobrequalificades, sense possibilitat d’emancipar-se, emprendre o formar una família”, denuncien des del CJV.

Finalment, es va insistir en la importància d’implicar el teixit associatiu de la ciutat en l’elaboració de les polítiques d’ocupació juvenil i reforçar la comunicació de les mesures adoptades perquè arriben al major nombre de joves possible.

Tags: