Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València reivindica el talent científic de dones valencianes

  • Celebren el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència recordant a les joves que “lluiten pels seus somnis”
  • Destaquen la importància d’educar en Igualtat perquè cada jove desenvolupe lliurement el seu potencial en allò que l’apassione

El Consell de la Joventut de València (CJV) s’ha sumat aquest dijous 11 de febrer a la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la ciència, reivindicant el talent científic de dones valencianes “d’ahir i hui” com les doctores Mª Concepción Aleixandre Ballester i Anna Lluch Hernández, la bioquímica Emilia Matallana Redó o la física Mariam Tórtora Baixauli.

A través de diferents il·lustracions, la plataforma juvenil ha posat en valor a través de les xarxes socials les aportacions al coneixement científic de dones referents en camps tan rellevants com la Medicina, la Biologia o la Física, investigadores pioneres que, tal com explica la Presidenta del CJV, Ana Domínguez, “són un exemple a seguir per a milers de joves científiques que cada vegada més omplin les facultats i centres d’investigació del nostre país”.

En aquest sentit, Domínguez ha assenyalat que “lamentablement els llibres escolars continuen ignorant en gran manera a dones que van revolucionar la ciència en el passat i el present”, per la qual cosa considera fonamental “no sols retre homenatge a grans científiques, sinó també visibilitzar el talent de moltes joves que estan destacant en diferents àmbits fins ara molt masculinitzats i que cada dia ocupen nous espais i responsabilitats en l’àmbit científic”.

Finalment, des del Consell de la Joventut recorden la importància d’educar en igualtat per a “superar totes les bretxes de gènere, que cada jove cresca lliure de prejudicis i desenvolupe el seu potencial acadèmic en allò que l’apassione”.

Tags: