Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València es reuneix per primera vegada amb Joan Ribó

• Entreguen a l’alcalde un estudi sobre l’impacte de la COVID-19 en la joventut de la ciutat

El Consell de la Joventut de València (CJV) ha mantingut aquest divendres la seua primera reunió oficial amb l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per a abordar les problemàtiques que travessen les persones joves de València afectades per la crisi de la COVID-19.

La Presidenta i Vicepresidenta del CJV, Ana Domínguez i Rocío Barbeito, han pogut traslladar a l’alcalde de València les principals preocupacions de la joventut que l’estudi “Impacte de la COVID-19 en la joventut de la ciutat de València” va analitzar durant l’últim trimestre del 2020. Destaca el fet que un de cada quatre joves de la ciutat ha perdut la seua ocupació anterior a la crisi o ha patit un ERTO, més del 50% ha vist empitjorar la seua situació econòmica i la gran majoria (72%) creuen que retardarà la seua emancipació.

D’altra banda, les restriccions derivades de la declaració d’estat d’alarma a Espanya han limitat enormement les relacions socials de la joventut valenciana, que reclama plans d’oci en línia i, a més, una major assistència psicològica per a fer front a les seqüeles del confinament i aïllament social, sobretot entre la població menor de 25 anys.

En aquest sentit, des del CJV han fet arribar a l’alcalde Ribó la proposta d’integrar una perspectiva jove en el pressupost municipal per a donar resposta a aquestes necessitats, reforçant especialment les partides d’ocupació, oci i salut mental. A més, incloure al Consell de la Joventut en el Consell Social de la ciutat creuen que seria una bona manera de “escoltar les reivindicacions i propostes de la joventut associada i permetre que formen part de la presa de decisions que els afecten”, ha subratllat la seua Presidenta Ana Domínguez.

Per part seua, l’alcalde Ribó ha reconegut el treball del CJV en defensa dels interessos del teixit associatiu juvenil i ha mostrat el seu suport a la seua proposta que forme part del Consell Social de la ciutat. Finalment, el primer edil de València s’ha compromés a participar en un diàleg amb entitats juvenils per a respondre directament a les seues preguntes i escoltar les seues reivindicacions.

Please follow and like us:
Tags: