Posted on / by / in Noticies CJV

El Consell de la Joventut de València llança la campanya “No és el mateix…” per a fomentar l’ús del valencià entre la gent jove

  • Posem en valor la genuidad d’expressions valencianes com “això ho pague jo”, “anar a fer la mà” o “de categoria” com a senyal d’identitat
  • Animen a la joventut a utilitzar la llengua de manera quotidiana i contribuir així a normalitzar el seu ús

El Consell de la Joventut de València (CJV) hem llançat aquest dijous a través de les seues xarxes socials la campanya “No és el mateix…” per a animar a les i els joves de la ciutat a utilitzar el valencià en les seues converses habituals, a través de l’ús quotidià d’expressions valencianes que molta gent de la ciutat, fins i tot castellaparlant, utilitza inconscientment en el seu dia a dia.

“Això ho pague jo”, “anar a fer la mà” o “estar de categoria” són algunes expressions genuïnes valencianes que des del Consell de la Joventut de València considerem un senyal d’identitat i una riquesa cultural que ens uneix com a societat, per la qual cosa animen a la gent jove a “posar en valor la llengua en la qual moltes persones pensen, senten i parlen”, segons ha explicat la presidenta del CJV, Ana Domínguez.

D’altra banda, d’estaquem l’augment de l’oferta cultural valenciana en els últims anys, com a grups musicals, espectacles teatrals o publicacions literàries, així com la recuperació d’un mitjà de comunicació públic, com a elements que “contribueixen al fet que més gent jove aprenga, millore i es llance a parlar la llengua”.

Aquesta campanya és finançada gràcies a les ajudes econòmiques de la Generalitat Valenciana per al foment d’institucions, entitats i associacions sense finalitat lucrativa i per a les persones jurídiques públiques i privades que realitzen projectes singulars de foment del valencià i del multilingüisme en l’àmbit social.

 

Please follow and like us:
Tags: