Posted on / by / in Noticies CJV

Fem una crida a la sororitat juvenil enfront de la violència masclista

  • Al llarg de novembre han dut a terme tallers i accions per a visibilitzar “totes les violències” contra la dona
  • Recorden que l’educació en igualtat és “la millor vacuna” enfront de la discriminació que pateix la meitat de la humanitat

Amb motiu de la celebració aquest 25 de novembre del Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència contra les Dones, el Consell de la Joventut de València (CJV) fem una crida a la unitat i sororitat de les dones joves per alçar-se, apoderar-se i reivindicar la igualtat real de drets i oportunitats enfront de tot tipus de violència i discriminació.

Al llarg del mes de novembre, el CJV hem dut a terme diferents tallers online per a visibilitzar algunes de les violències que subjauen i envolten al terrorisme masclista, com són els anomenats micromasclismes, el maltractament psicològic o la violència obstètrica en la maternitat, així com els protocols establits per a saber actuar davant una sospita de violència de gènere.

A més, una trentena d’entitats van mostrar recentment el seu suport a la Guia de Bones Pràctiques d’Igualtat per a Associacions Juvenils del CJV en un acte públic que va comptar amb la participació de les regidores d’Igualtat, Joventut i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de València.

En tot cas, la presidenta del Consell de la Joventut de València, Ana Domínguez, ha recordat que “el masclisme continua present tots els dies de l’any”, per la qual cosa ha subratllat la necessitat de “fer de l’agenda feminista una política d’Estat”, que pose damunt de la taula mesures concretes i recursos per a “no sols ajudar a les dones víctimes de violència, sinó sobretot previndre, sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania més jove per a vacunar-la del virus masclista”.

Tags: